Namaste!

Hoppas allt ar bra med er darhemma i snoyran! Vi har haft nagra ratt hektiska dagar har i Indien men vi borjar antligen fa grepp om saker och ting och det har borjat ljusna :) New Delhi var en skitig stad pa alla satt och vis, vi tyckte inte om den. Darfor var vi glada nar vi tillsammans med var nyfunna grupp lamnade storstaden bakom oss for Agra och Taj Mahal! Taj Mahal var helt fantastiskt vackert!

Vi ar for tillfallet i Jaipur. Kom hit igar efter en lang bussfard fran Agra.. Kollektivtrafiken har ar inte riktigt vad den ar hemma haha Var pa bio igarkvall och sag en hindifilm som hette "3 Idiots"... Kan inte pasta att det var som att ga pa bio hemma.. mitt i filmen stoppade de for kisspaus haha :P

Idag har vi varit och besokt lite olika stallen har i Jaipur. Vi red elefant men det var inte halften sa laskigt som det ar att aka Tuktuk!! haha de ar helt galna i trafiken har och sakerheten i en tuktuk ar inte hog sa vi ska vara glada att vi lever :P Ska alldeles strax ut och ata med gruppen pa en tjusig restaurang som ligger pa toppen av ett berg... later lite for dyrt for var budget med det ar smallar man far ta ;)

lagger upp lite bilder fran vara aventyr de senaste dagarna, hall tillgodo! ha det sa bra tills vi hors igen :)



Namaste! haha


Taj Mahal :) hoppsan! det blev lite felvant.. men ni ser anda

fler bilder kommer! datan ar seeeeg!!
puss och hej!






Indien

Vi har sagt ett tarfyllt farval till Afrika och har antligen kommit fram till Indien efter att ha spenderat 24 dryga timmar i Doha, Qatar. Pa grund av forsening fick vi i och for sig spendera natten (eller iaf nagra timmar) pa lyxhotell sa vi sa kanske inte klaga... haha Ar i alla fall frmme i New Dehli nu och hotellet vi bor pa ligger verkligen mitt i smeten.. positivt eller negativt? det aterstar att se... ska ta oss mod att ga utanfor dorrarna och utforska staden imorgon :) Indien har dock mycket att leva upp till, vi alskar Afrika och inte minst Kapstaden! Har haft tre riktigt roliga veckor och traffat sjukt harliga manniskor! Men det ska nog bli bra, sugna pa nya aventyr som vi ar haha :)

Ha det sa bra sa hors vi inom kort
PUSS

Kaapstadt

Tjodeladi hoppsan vilken dag!

... och det har det minsann varit! haha vaknade imorse med sprangande huvudvark och illamaende, kan ni gissa vad vi gjorde igar? :P det var var kompis Caras sista kvall har sa vad som egentligen skulle bli en lugn kvall blev... inte sa lugn hehe

Stack ut med ett gang fran vandrarhemmet till en nattklubb har i Kapstaden, galen natt!! Detta var mindre bra planerat eftersom vi skulle upp tidigt for att aka bat(!) till Robben Island... Vi lyckades ta oss dit och tillbaka utan nagra olyckor men tyvarr var inte vara sinnen sarskilt skarpa sa informationen har inte direkt fastnat :(

I mandags var vi lite mer produktiva da vi besteg Table Mountain.. mycket duktigt om vi far saga det sjalva, for fyy faaan! tank er en 2000 m hog trappa. Brukar normalt ta 1,5 timmar... men tog tre... hahaha!! men upp kom vi ialla fall :D

Tisdagen forde med sig en utflykt till Cape Peninsula med Toto och Mario haha sjukt skumma men roliga guider. Denna turen tog oss runt halvon och vi fick se en hel del! ( se bilder:) ) och ja.. idag ar det onsdag och imorgon ar det torsdag.. och da aker vi till New Delhi. Lite sorgligt att lamna men imorgon ar vi nog redo for nya aventyr (om inte Jolly the happy bartender vill ge oss ett ordentligt avsked dvs haha)

Njut av bilderna och drom er bort, vi hors snart igen!

Puss


Plettenberg Bay


WE DID IT!!! Table Mountain :)


You talking to me?! haha Pingvin pa Boulder's beach, Simon's Town


Babianer med chips ;)




Cape Point


jaa.. bild fran igar... haha Cara till hoger och dansken i hornet..


Table Mountain fran Robben Island (en av valdigt fa bilder darifran...)




Plettenberg Bay

Nu kommer antligen bilderna ni vantat sa lange pa :P Ska inte uppehalla er men vill bara saga att vi nu ar i Plettenberg Bay och imorgon aker vi till Kapstaden. Dar stannar vi tills vi aker till Indien pa torsdag! :)


Angel's armchair vid vic falls!


Sara vid vart trogna talt haha


toan pa ngepi camp, namibia haha


gullig apa


flodhast :)


pa rhino walk


zebror


giraffer


Sara och Nathalie i Pilansberg NP


Soweto, Johannesburg


kakstad i Soweto


Nelson Mandela museum


minnesmarke for alla de som dog for kampen mot apartheidregimen


Chintsa, vart paradis (utsikt fran altanen!)




hor av oss snart igen!

puss och kram






Uppdatering fran paradiset

Hej hej!

Har inte uppdaterat pa ett tag eftersom vi har spenderat de senaste 10 dagarna ute i bushen och dar finns inte mycket internet…haha kom fram till Sydafrika i lordags och resan hit har gatt bra. Gruppen vi akte med var stor och en himla blandning av manniskor. Tillsammans med den skumma finnen och den tyste tysken utgjorde vi den icke-engelsktalande delen, resten var fran alla varldens engelsktalande horn… sa det var bara att koppla pa engelskan och kora! Allt som allt var det en harlig grupp och vi saknar dem nastan lite nu nar turen ar over :p tro det eller ej men vi saknar till och med nastan vart vattenlackande talt haha

 

Turen borjade med att vi akte over gransen till Namibia. Har spenderade vi 3 dagar varav en natt pa varldens finaste campingplats! De andra natterna spenderade vi pa Ngepi camp, har gick vi pa en village tour vid den lokala byn for att se hur de lever och lar. Svettigt och larorikt men lite trakigt… pa kvallen tog vi var forsta spRingbokE, en afrikansk shot som man maste ta till en speciell ritual... Demonstrerade gjorde var kara turledare RRRaymond ;)

 

Efter Namibia bar det av till Botswana dar forsta natten spenderades pa ett skabbigt camp som vi snabbt akte ifran. Efter 11 timmar i en bumpig buss kom vi lagom trotta fram till Khama Rhino Sanctuary som ger nytt begrepp till “in the middle of nowhere”! Uppe innan tuppen gav vi oss till fots ut pa en guidad Rhino Walk… vi hade turen med oss och fick se flera stycken noshorningar :) Sota sma djur det dar :p sedan var det bara att skumpa vidare pa bussen till nasta campingplats, Pilansberg National Park, Sydafrika. Vi slog lager har for 2 natter pa denna lyxanlaggning med spa och allt… Nagot som var budget tyvarr inte tillat :( Har akte vi pa 2 game drives, en pa morgon och en pa kvall. Hade inte riktigt lyckan med oss sa sag tyvarr inte alla big 5. men lika glada ar vi for det for vi fick se den omojliga Geoparden!!! Dessutom fick vi se var beskarda del av zebror, giraffer, elefanter och en j*vla massa spRingbokE (!) haha

 

Nasta dag bar det av till Jo’burg (bara 5 timmar i bussen, GLADJE!!) Nar vi kom fram fick vi forst se vart underbara rum med RIKTIG sang!! WOHOO! Darefter akte vi ut pa en Township tour till Soweto, en av kakstaderna i Johannesburg. Vi besokte aven Nelson Mandelas hus och Apartheid museet. Riktigt hemskt men valdigt intressant.

 

Behovs det namnas att Johannesburg ar i top 5 av varldens farligaste stader..? :S Efter sista natten med turen stack vi darfor darifran sa fort som mojligt och akte mot kusten, till Durban. Har spenderades en natt pa ett jattemysigt B&B som agdes av varldens gulligaste familj :) Dar lamnade vi tidigt i morse och nu, 10 timmar senare har vi kommit fram till Buccaneers Backpackers i Chintsa. Ett paradis pa jorden med 20 meter till privat sandstrand! Har ska vi sova 2 natter innan vi fortsatter farden mot Kapstaden. Imorgon blir det chill pa stranden. Tank pa oss nar ni sitter och huttrar dar hemma ;)

 

Stora pussar och kramar!

PS. Far ej lagga upp bilder med dessa datorerna :( men det kommer en hel dros sa fort vi far mojlighet!


TJOHOO :)

Hej hej!

Vi har fram tills igar I stort sett bara chillat vid poolen och traffat lite harligt folk. Igar tog vi antligen tummen ur roven och begav oss som sagt till Victoriafallen :) det var en sjukt bra dag!! Den borjade med att vi sag var forsta babian (!) pa vagen till fallen. Sen fortsatte vi med att ga langs med fallen, sjukt fint men lite trakigt… haah tills vi lyckades komma pa villovagar coh fann  oss sjalva helt ensamma I vildmarken.. tills vi stotte pa Helen, Russel och deras  guide Jay. Vi fortsatte tilsammans med dem over backar med hala, vassa och varma stenar tills vi kom till toppen av fallen, riktigt maktigt!! Efter det fortsatte vi vandringen till “Angels Armchair”, en swimmingpool made by nature ( I brist pa svenska ord) :P Poolen ligger precis vid kanten av de 108meter hoga fallen och nar vi badade kunde vi se over kanten :) OBESKRIVLIGT!!
Efter den langa vagen tillbaka hade vi inte bara brant oss ordentligt utan vi kunde knappt ga pa vara stackars fotter! :S

Nar vi kom tillbaka till Jollyboys var det hog tid for en powernap  innan vi borjade gora oss iordning for kvallen. Den borjade med att vi gick och at pizza med Helen och Beth, tva tjejer vi traffade vid fallen. Sen gick vi tillbaka till vandrarhemmet dar vi motte upp Maja, Lisa och Cara som vi senare stack ut och dansade lite med :) Vi stack till “Da Fusion” dar vi snabbt blev kanda som whites haha :P Vid tolvslaget hade vi skaffat oss massa nya vanner som bara aalskade oss haha :P Med andra ord, en annorlunda, men sjukt bra nyarsafton!!

Vi har precis checkat ut fran Jollyboys sa snart sak vi bege oss till Waterfront dar vi ska mota upp gruppen som vi ska ut I bushen med. Vi aker alltsa ivag imorron och kommer nog inte kunna uppdatera er darhemma men kan vi sa gor vi det saklart!  Annars hors vi nar vi kommer till Johannesburg :)  

Ha det sa bra salange och hall tummarna for att vi ska fa se manga vilda djur :P

Stora Kramar!!


VICTORIAFALLEN


Lagom frascha vid toppen av fallen :P


Angels Armchair


RSS 2.0